English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: يکشنبه ٠٩ مهر ١٤٠٢

تاریخچه و معرفی
در سال 1294 ه . ش نخستين آموزشگاه پرستاري توسط يک گروه مذهبي آمريکايي در رضائيه سابق (اروميه فعلي) گشايش يافت که متقاضيان زير ديپلم را مي پذيرفت و دوران آموزشي آن سه سال بود. در سال 1314 ه . ش اين آموزشگاه پرستاري به شهرستان تبريز منتقل گرديد. تا سال 1344 هيچگونه نشاني از فعاليت متمرکز آموزش در شهر اروميه به چشم نمي خورد تا اينکه 25 شهريور سال 1344 با تاسيس آموزشگاه بهياري فعاليت آموزش پرستاري در اروميه آغاز شد.
اين مرکز متقاضيان با مدرک سيکل اول دبيرستان را پذيرش مي کرد و تا سال 1355 فعاليت اين آموزشگاه ادامه داشت و فارغ التحصيلان را به عنوان بهيار تحويل جامعه پرستاري مي نمود. از سال 1355 اين آموزشگاه به آموزشکده پرستاري 25 شهريور تغيير نام داد و متقاضياني با مدرک ديپلم را پذيرا و فارغ التحصيلاني با مدرک فوق ديپلم پرستاري تربيت مي نمود . فعاليت اين آموزشکده تا انقلاب اسلامي ايران در 22 بهمن 1357 ادامه داشته و دو سال بعد از انقلاب به آموزشکده پرستاري صديقه رضايي تغيير نام داد.
از سال 1360 مجتمع پرستاري و آموزشکده بهداشت جايگزين آموزشکده پرستاري صديقه رضايي گرديد و متقاضيان با مدرک ديپلم را پذيرا و فارغ التحصيلان با مدرک فوق ديپلم پرستاري و بهداشت تربيت مي نمود . اين موسسه از سال 1366 به دانشکده پرستاري و مامايي تغيير نام يافت و متقاضيان با مدرک ديپلم علوم تجربي از طريق آزمون سراسري را پذيرا و به فارغ التحصيلان مدرک کارشناس پرستاري و مامايي اهداء مي نمايد . فعاليت اين دانشکده تا حال حاضر ادامه داشته است.
اولين دوره کارداني مامايي در سال 1366 با 34 دانشجو و دومين دوره کارداني مامايي در سال 1372 با 16 دانشجو بوده که جمعا" 50 نفر فارغ التحصيل داشته است.
اولين دوره کارشناسي مامايي از سال 1367 و اولین دوره کاردانی فوریتهای پزشکی از سال 1385
شروع شده است.
دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در واقع اولین مرکز آموزش پرستار در ایران بوده است.
این دانشکده در سال 1395با کسب مجوز پذیرش دانشجو در مقطع دکتری پرستاری، فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را توسعه داد.
دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه به عنوان یکی از فعال ترین دانشکده های پرستاری و مامایی در سطح کشور مطرح بوده است و دانش آموختگان آن در سراسر کشور در پست های عالی مدیریتی، آموزشی و درمانی فعالیت دارند. انتشار نشریه علمی پژوهشی پرستاری و مامایی دارای مجوز کمیسیون نشریات علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تاسیس اولین مرکز تحقیقاتی ایمنی بیمار دارای موافقت اصولی وزارت متبوع از افتخارات متعدد این دانشکده بوده است. دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، کسب جوایز کشوری جشنواره آموزشی شهید مطهری را در کارنامه خود ثبت نموده است. این دانشکده در راستای فعالیت های بین المللی، با دانشگاه  ارزروم در ترکیه عقد قرارداد داشته است و از کشور عراق در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری ویژه و کارشناسی ارشد روانپرستاری و نیز مقطع کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی  پذیرش دانشجو دارد.
توانمندی های اصلی دانشکده شامل آموزش پرستاری و مامایی با کیفیت بالا، انجام پژوهش در زمینه پرستاری و مامایی‌ بر مبنای نیازهای بهداشتی درمانی و استفاده موثر و مناسب از فناوری های آموزشی است. این توانمندی ها در راستای به انجام رساندن رسالت و تحقق چشم انداز دانشکده با رعایت ارزش های مورد قبول به کار گرفته می شوند.
هیات رئیسه دانشکده به همراه کمیته پایش راهبردی دانشکده و مدیران گروه، مسئولیت بازبینی برنامه استراتژیک دانشکده را بر عهده دارند. دانشکده دارای چهار کمیته و شورای کلیدی شامل هیات رئیسه، شورای آموزشی، شورای پژوهشی، و شورای تحصیلات تکمیلی است.
هم اکنون دانشکده، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته پرستاری و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مامایی و مقطع کارشناسی در رشته فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی از بهمن 1401 دانشجو می پذیرد.
در حال حاضر، نزدیک به 600 دانشجو در دانشکده اشتغال به تحصیل دارند که بیش از نیمی از آنها را دانشجویان مقطع کارشناسی پرستاری و مامایی تشکیل می دهند، حدود  107 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد پرستاری و مامایی، و نزدیک به 14 نفر دانشجوی پرستاری در مقطع دکتری هستند.


اهداف و رسالت

این دانشکده در نظر دارد ضمن در نظر گرفتن مکارم اخلاق، با بهره گیری از فن آوری های نوین آموزشی و ایجاد فضای تعالی توام با خلاقیت و نوآوری ضمن حمایت اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان و رفع مشکلات و نیازهای آموزشی دانشکده، به تعلیم و تربیت دانش آموختگان متعهد و خلاق در جهت توسعه سلامت جامعه بپردازد.
رسالت دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز سلامت جامعه با سطح مناسب آموزشی می باشد که از طریق فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده، هدایت و انجام پژوهش در آموزش، آموزش اعضا هیات علمی و ارزشیابی مستمر تحقق می‌یابد. این دانشکده جهت ارتقای آموزش، مسئولیت پذیری و مشارکت صاحبان منافع در دسترسی به اهداف سازمانی، حفظ ارزش های انسانی و عدالت در راستای حفظ و ارتقای سلامت جامعه کوشش می‌کند.
- توسعه کمی و کیفی تجهیزات آموزشی و فناوری اطلاعات
- افزایش رتبه علمی دانشکده
- توسعه امکانات و تسهیلات رفاهی دانشجویی و کارکنان
- جذب دانشجو در سطح بین الملل

 

 

دانلود دفترچه یکصدمین سالگرد تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه 1394